Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă
Bine ati venit pe forumul Termopane Timisoara!

SUBIECT: Condens Termopane

Condens Termopane acum 12 ani 5 luni #1

• Alin
Cauza condensului pe geam: este evident faptul ca geamurile sunt etanse, vaporii de apa ramanand in casa, in loc sa iasa afara (prin tocaraia comunista ieseau fara probleme). Daca nu condenseaza pe geam atunci o sa condenseze pe cel mai rece obiect din camera... ba chiar mai grav, e posibil sa treaca prin polistiren (pentru ca polistirenul este permeabil la vapori) si sa condenseze pe perete, sub polistiren, iar tu sa te trezesti cu o frumusete de mucegai care iti va iesi prin polistiren...
Acum poti sa mergi mai departe pe fir si sa cauti cauza formarii vaporilor de apa (lipsa aerisire sau aerisire insuficienta in baie, la bucatarie, etc)

Asadar aeriseste camera cat poti de des sau instaleaza un dezumidificator

Condens Termopane acum 12 ani 5 luni #2

• Tomas
Condensul care apare in orice loc din casa depinde de mai multi factori:
- umiditatea din aer: intotdeauna intr-un loc locuit sunt vaporti de apa in aer. Solutie: aerisire cat mai buna in special in zonele de baie, bucatarie, dormitor sau daca nu se poate utilizarea unui aparat de usacare a aerului si pastrarea unei umiditati optime pentru traiul de zi cu zi (intre 40 si 60%)
- diferenta de temperatura intre exterior/interior fie pe ziduri fie pe geamuri. Solutie: Ziduri cat mai groase si izolatie cat mai buna. E posibil ca acoperisul sa fie foarte subtire (si metalic) si practic tavanul este la temperatura exterioara chiar si cu un strat de izolatie, uneori vaporii de apa patrund intre acoperis si izolatie/tavan, si se produce acolo condensul care patrunde mai apoi in casa.

Un studiu atent pentru apartament va determina locurile in care e posibil sa apara condensul si se poate reduce cat mai mult fenomenul prin modificarea modului in care se incalzeste apartamentul: ideal ar trebui incalzit uniform (prin pardoseala) sau daca sunt radiatoare (calorifere) acestea ar trebui montate sub geamuri ceva mai sus decat suntem noi invatati (o masca cu grila superioara la nivelul glafului de geam face minuni cu condensul de pe geamuri deoarece caldura va "spala" intotdeauna geamul). Temperatura optima ar trebui sa fie undeva la 22-23 grade la nivelul capului omului si ceva mai mumlt la picioare pentru un confort maxim (aici fizica nu ne ajuta dacat daca incalzirea se face prin pardoseala).

Nu feriti apartamentul de asa numitul "curent" de aer care ajuta la eliminarea vaporilor de apa: spatiile total inchise in care se locuieste vor fi supuse condensului intotdeauna.

Condens Termopane acum 12 ani 3 luni #3

• Cristi
Locuiesc la etajul 3, am izolat anul trecut dormitorul pe interior cu polistiren, pentru ca aveam igrasie. dupa ce am izolat nu am mai avut igrasie, dar de curand de cand s a racit vremea ma confrunt cu alta problema: diminata can ma trezesc gasesc geamurile (termopane) de la dormitor pline de condens , mentionez in totalitate. in camera temperatura nu coboara sub 23,5 grade, am centrala si am setat o sa mi faca in dormitor 24 grade, dar pana sa izolez peretii nu aveam condens mai mult de 2 degete. peretele cu geamul se afla pe directia sud. oare care sa fie cauza ca eu unul nu mi pot explica sau ce pot face pentru a rezolva aceasta situatie?
Time to create page: 0.152 seconds