Ferestrele nu se vor deschide cel putin 6 ore de la montaj pentru ca spuma sa aiba timp sa expandeze si sa rigidizeze fixarea ferestrei.
La 48 de ore de la montarea tamplariei, cand spuma poliuretanica s-a uscat, trebuie taiata pe contur. De mentionat ca acest produs asigura doar o buna termoizolare si nu una impotriva infiltratiilor apei si de aceea este absolut necesara tencuirea spumei cu un produs pe baza de ciment la exterior. La interior se poate opta si pentru un produs pe baza de ipsos. Este indicat ca tencuiala sa acopere cam 1 cm pe contur din tocul tamplariei. Inaintea oricaror lucrari de zidarie sau tencuire este obligatoriu sa protejati profilele, sticla si feroneria de praf si depuneri. Dupa definitivarea finisajelor folia de protectie de pe termopan trebuie neaparat inlaturata. In caz contrar, sub actiunea razelor solare adezivul foliei se impregneaza in profil si nu mai poate fi indepartat. In plus, ca urmare a actiunii factorilor atmosferici, zonele neacoperite vor avea o alta culoare decat cele acoperite, ceea ce va afecta din punct de vedere estetic lucrarea. Se va avea grija ca tencuiala sa nu acopere sau sa obtureze orificiile tehnice de scurgere a apei.
Este de preferat ca lucrarile de finisaje interioare (zugraveli, gresie si faianta) sa fie efectuate inaintea montarii de termopane pentru ca in procesul de uscare elimina multa apa. In cazul in care nu este posibil, incaperile trebuie foarte bine aerisite, pentru a permite eliminarea apei si eliminarea riscului de condens si igrasie. In cazul inchiderii balcoanelor este necesara termoizolarea peretilor, plafoanelor si pardoselii precum si montarea unei surse adecvate de caldura. Se recomanda acoperirea glafului exterior cu un pervaz din gresie, tabla, aluminiu sau marmura pentru a preveni infiltratiile de apa urmare a ploilor sau topirii zapezii.
Este interzisa cu desavarsire gaurirea profilelor pentru montarea de jaluzele, perdele sau alte obiecte decorative.
Pentru a facilita functionarea feroneria trebuie unsa de 2 ori pe an cu ulei pentru mecanisme fine, iar garniturile cu o emulsie siliconica. Broastele de usa nu se greseaza. In cazul in care functioneaza cu dificultate se va folosi un spray special existent in comert.
Profilele se curata usor cu o carpa moale si o solutie pe baza de sapun. Sticla se spala cu detergenti casnici adecvati. Nu se vor folosi solventi, acizi sau alte solutii corozive, precum si substante abrazive.
In cazul in care datorita schimbarii de anotimp se observa deficiente de etansare sau daca apar defecte care fac imposibila functionarea in siguranta a ferestrelor este necesara interventia personalului calificat GD Morunas. Interventia altor persoane poate conduce la defectarea iremediabila a mecanismelor si la pierderea garantiei.
Pentru a evita deteriorarea feroneriei la deschiderea si inchiderea ferestrelor manevrati corect manerul prin rotiri complete. Nu trageti de maner cand acesta se afla intr-o pozitie intermediara si nu bruscati mecanismele. Este interzisa trecerea directa a manerului din pozitia oscilanta (deschidere in plan vertical) in pozitia batanta (deschidere in plan orizontal) cand fereastra este deschisa. Nu manevrati manerul decat cu canatul lipit de rama.
Nu agatati obiecte grele de canatul deschis si nu blocati usa in pozitie deschis folosind pietre sau alte improvizatii care pot deforma profilul.
Aeristi in fiecare zi incaperile atat pentru a avea un mediu sanatos cat si pentru a elimina riscul de formare a condensului si igrasiei
Compania noastra colaboreaza cu cei mai renumiti producatori si furnizori de tamplarie PVC.
Feroneriile folosite la tamplarii sunt de cea mai buna calitate, cele mai renumite brenduri: Maco, Roto, Hoppe si G-U.
Proprietătile geamurilor termopan sunt în functie de grosimea lor, de tipul si grosimea sticlei folosite.