1. Clar sau Float: este fabricata la cele mai inalte standarde de calitate, prin procedeul float - "plutirea" foii de sticla deasupra unei bai de cositor in fuziune. Folosind acest procedeu, sticla obtinuta are suprafetele perfect plane. Este disponibil intr-o gama larga de grosimi, putand fi utilizat pentru geamurile exterioare si interioare ale cladirilor, pentru fatade structurale si chiar mobilier de interior.
2. Low-e (low-emisivity): procedeul prin care sunt realizate consta in depunerea unui strat foarte fin si transparent de materiale de origine metalica pe suprafata unei sticle clare. Aceasta depunere se caracterizeaza printr-o emisivitate redusa, ea reflectand radiatiile infrarosii cu lungime de unda mare, caracteristice caldurii provenite din incalzire. Acest geam aduce in plus vitrajului izolant functia de Randament Sporit: in perioadele reci, reduce in mare masura pierderile termice datorate efectului de radiatie prin geam.
3. Reflexiv: Este sticla reflectorizanta, parasolara cu pelicula de oxizi metalici, depusa prin procedeul pirolitic. Pelicula se depune pe sticla clara sau colorata in masa. Pelicula este foarte rezistenta, chiar si la conditiile extreme de mediu. Orientarea peliculei influenteaza valoarea reflexiei, precum si nuanta definitiva a culorii geamului.
4. Fumuriu: Se obtine prin adaugarea unor oxizi metalici in masa sticloasa in timpul topirii. Aceasta sticla absoarbe o mare cantitate de energie solara, impiedicand astfel patrunderea ei excesiva in interior.
Se caracterizeaza prin:
- efectul colorat atat in interior cat si in exterior;
- reflexia slaba a luminii;
- protectia impotriva radiatiei solare prin absorbtia energiei solare.
5. Antiefractie: sticla laminata se compune din doua sau mai multe foi de sticla asamblate cu unul sau mai multe straturi de folie PVB (polivinil butiral). In cazul in care geamul se sparge, filmul sau filmele PVB mentin fragmentele de sticla. In functie de grosimea sau numarul de foi de sticla precum si de numarul de folii PVB, putem avea urmatoarele beneficii: protectie impotriva ranirii, protectie impotriva caderii (la parapeti), protective impotriva vandalismului si a efractiei, protectie impotriva atacurilor armate (geam antiglont), protectie impotriva zgomotului.
6. Ornament: geamul ornamental poate fi translucid sau opac, cu diferite desene, culori si texturi dand un aspect potrivit pentru fiecare gust in parte. Se foloseste pentru infrumusetarea usilor de interior si exterior, dar si pentru diminuarea vizibilitatii la ferstre de baie, camara sau casa scarii.
7. Securizata: Sticla securizata este obtinuta prin incalzire intr-un cuptor de securizare, urmata de racirea brusca. Prin acest procedeu se echilibreaza tensiunile din interiorul sticlei, ceea ce ii confera calitatile specifice, rezistenta la soc mecanic si termic. In caz de spargere sticla securizata se descompune in bucati foarte mici, anuland riscul unor accidentari. Dupa securizare geamul nu mai poate fi modificat prin taiere, gaurire. Sticla securizata este recomandata in zonele in care fatada vitrata trebuie sa faca fata unui stres termic ridicat.
1. Clar + Low-e este configuratia cel mai des folosita si reprezinta alegerea ideala - optima din punct de vedere al pretului investitiei raportat la economia ulterioara de energie - atunci cand se urmareste o pierdere cat mai mica a caldurii dinspre interior catre exterior.
2. Clar + Clar se foloseste ca geam termopan atunci cand nu se urmareste o izolare sau o protectie termica superioara. De exemplu la interior sau la locuinte fara cerinte mari din punct de vedere al pierderilor energetice importante.
3. Clar + SunGuard geamul termopan cu control solar, pastreaza calitatile geamului de tip low-e, dar are un grad mai ridicat de protectie impotriva razelor solare din exterior catre interior. Reprezinta alegerea potrivita atunci cand se doreste eliminarea efectului de sera din locuinte datorat aportului de energie naturala provenit de la soare. Astfel se pot reduce costurile cu climatizarea pe timpul verii.
Proprietătile geamurilor termopan sunt în functie de grosimea lor, de tipul si grosimea sticlei folosite, precum si de gazul inert introdus între foliile de sticlă (cu sau fără argon)
Compania noastra colaboreaza cu cei mai renumiti producatori si furnizori de tamplarie PVC.
Feroneriile folosite la tamplarii sunt de cea mai buna calitate, cele mai renumite brenduri: Maco, Roto, Hoppe si G-U.
Proprietătile geamurilor termopan sunt în functie de grosimea lor, de tipul si grosimea sticlei folosite.